Återkallat körkort - ansökan om alkolås

Du som har fått ditt körkort återkallat p.g.a alkohol får chansen att ansöka om alkolås.
Ansöka om alkolås innebär att du får ett körkort som har villkor om att du installerar ett alkolås i det fordon du tänker framföra.
På detta sätt har du fortfarande möjlighet att köra under tiden ditt vanliga körkort är återkallat och sedan återfå ditt vanliga körkort efter villkorstiden är slut utan att behöva ta om körkortet.

Ansökan består av 2 steg.

Besök 1 - Du lämnar blod och urinprov som skall bifogas i ansökan och det tar ca en vecka för analyserna att komma tillbaka.

Besök 2 - Man får träffa doktorn som hjälper tillsammans med dig fyller i ansökan, som du sedan får med dig för att postas vidare till Transportstyrelsen.

 

Det tar ca 1 - 2 veckor innan du får ett beslut ifrån Transportstyrelsen på om du har fått din alkolåsansökan beviljad, och din villkorstid kommer då sättas till antingen 12 eller 24 månader.

När du har blivit beviljad villkor om alkolås så kan det krävas prover och intyg i samband med att du har ditt alkolås monterat, det är därför viktigt att du hör av dig till oss så fort du får besked ifrån Transportstyrelsen så vi kan följa upp med de provtagningar som krävs.

Vi har ett samarbete med Dialect Ringvägen som kan hjälpa dig med montering utav ditt alkolås. För frågor kring alkolås/montering så ring direkt till Dialect på 08-410 904 00