Vi hjälper dig att få tillbaka ditt körkort

Predoc hjälper dig med läkarintyg när du har fått ditt körkort återkallat. Vi tar hand om hela processen och proverna tas direkt i våra lokaler av våra erfarna läkare och sköterskor.

Kvinna kör bil
Kvinna kör bil

Vi hjälper dig att få tillbaka ditt körkort

Predoc hjälper dig med läkarintyg när du har fått ditt körkort återkallat. Vi tar hand om hela processen och proverna tas direkt i våra lokaler av våra erfarna läkare och sköterskor.

Vi hjälper dig oavsett om det gäller:

Körkort återkallat på grund av rattonykterhet.
Körkort återkallat på grund av drogonykterhet/innehav.
Körkortsintyg för vanliga förlängningar som t.ex C-kort.
Utökning av körkort för högre behörigheter.
Vi hjälper också dig som behöver hjälp att ansöka om alkolås.

Viktigt att tänka på vid första besöket

Den första kontakten sker över telefon där våra handläggare går igenom ditt ärende, svarar på eventuella frågor och beskriver processen. Efter genomgången kallar vi dig till din första provtagning där du får träffa våra läkare och distriktssköterska och för att det ska gå så smidigt som möjligt bör du tänka på följande saker inför ditt första besök:

 • Ta med dig giltig legitimation.
 • Medta föreläggandet från transportstyrelsen eller skicka den till oss via e-post.
 • Om du lider av leversjukdom eller andra kända besvär: medta journalkopior från en klinik.
 • Ifall du har haft tidigare kontakt med beroendevården: medta journalkopior.
 • Vid förhinder, avboka besöket senast dagen innan. Ej avbokat besök debiteras 500 kr.
 • Om dina prover blir positiva behöver dessa verifieras, vid verifiering tillkommer 1000 kr.
Man kör bil medans han navigerar

Du kan köra bil under villkorstiden med alkolås

Du som har fått körkortet återkallat på grund av alkohol har möjlighet att ansöka om alkolås. När din ansökan blir godkänd får du ett körkort som kräver att du installerar ett alkolås i fordonet du vill framföra vilket innebär att du fortfarande har möjlighet att köra under tiden ditt körkort är återkallat. När villkorstiden är slut får du sedan tillbaka ditt vanliga körkort utan att behöva ta om det.

Bild på trafik i Stockholm

Predoc hjälper dig med provtagning och ansökan

 • Du lämnar ett blodprov på en av våra mottagningar som ska bifogas i din ansökan, från att du har lämnat ditt blodprov tar det ungefär en vecka tills du får tillbaka resultatet.
 • Du träffar en av våra läkare som hjälper dig att fylla i din ansökan varpå du skickar in den till transportstyrelsen.

Det tar mellan en och två veckor att få svar av transportstyrelsen och om din ansökan blir beviljad sätts din villkorstid till antingen 12 eller 24 månader. Under villkorstiden kräver transportstyrelsen att du tar regelbundna prover, därför är det viktigt att du kontaktar oss så fort du har fått ditt besked så att vi kan hjälpa dig att boka tider för provtagningarna.

Läkare använder stetoskop på patient

Prislista och villkor

Här kan du läsa om våra priser och villkor. Vi erbjuder även delbetalning så att du kan hitta ett upplägg som passar dig.

Prislista: Alkohol och narkotika
 • 6 eller 12 mån – 4 prover
  6.000 kr
 • 6 eller 12 mån – 6 prover
  7.500 kr
 • 6 eller 12 mån – 8 prover
  9.500 kr
 • 6 eller 12 mån – 10 prover
  11.000 kr
Prislista: Utökning av körkortsbehörighet
 • Ett besök och läkarintyg
  1.400 kr
Prislista: Alkolås
 • Ansöka om alkolås (blod + urinprovstagning + läkarintyg)
  3.500 kr

Om dina prover blir positiva behöver dessa verifieras, vid verifiering tillkommer 1000 kr Detta gäller endast narkotikatester d.v.s. urinprover.

Smidig och enkel kostnadslösning

Du betalar ett paketpris för tiden du är hos oss. I det ingår ett första personligt informationsmöte, provtagningar och ett läkarintyg.

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning, ta upp det med oss så ordnar vi en betalningsplan som fungerar bäst för dig.

Det kan förekomma ärenden där proverna skiljer sig, kontakta oss för prisuppgift på dessa.

Vi gör vägen tillbaka till körkortet enklare

Att bli av med körkortet kan medföra negativa konsekvenser, både i privat- och arbetsliv. För att få tillbaka körkortet måste du lämna blod- och urinprover, skicka in en ansökan till trafikverket, gå på regelbundna undersökningar under villkorstiden och om du vill kunna köra bil   under villkorstiden måste du även ansöka om och installera alkolås i fordonet du vill framföra. Processen är utmanande men hos Predoc får du all hjälp du behöver, våra erfarna och engagerade medarbetare stöttar dig genom alla steg, från ett första besök till ansökan, regelbundna prover och alkolås.

Våra mottagningar finns i hela landet

Vi har mottagningar i Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping för att du ska kunna få snabb och smidig hjälp där du befinner dig. Alla mottagningar erbjuder samtliga tjänster och på länkarna nedan hittar du information och kontaktuppgifter för respektive ort.

Halvbild läkare lutar över skrivbord

Kontakta oss

Vi ser fram emot att få berätta mer om hur våra tjänster kan hjälpa dig att skapa en friskare, gladare och mer lönsam arbetsplats, fyll i formuläret så tar vi nästa steg tillsammans!